Search This Blog

Thursday, January 21, 2016

Planuri de lectură în 2016

  Poate că ți-ai pus în gând să participi la un maraton sau să iei lecții de pian în 2016, însă, cu toate acestea, lista de dorințe pentru noul an trebuie să includă și un plan de a citi mai multe cărți. Indiferent dacă alegi ficțiune, istorie, psihologie, volume biografice sau orice alt gen de carte preferi, lectura aduce cu siguranța un beneficiu enorm din punct de vedere al dezvoltării personale. În acest an, eu sper să ajung să citesc 30 de cărți, după cum am găsit rezonabil pentru cele 52 de săptămâni care urmează.
  Goodreads pune la dispoziție o platformă foarte bună care să te ajute să îți urmărești progresul în această „provocare”. Dacă dai o notă câtorva cărți și conectezi și contul tău de Facebook, vei primi o mulțime de recomandări din care să alegi. Apoi, poți căuta 2016 Reading Challenge și să îți setezi propriul obiectiv: nu uita că 50 înseamnă aproape o carte pe săptămâna și încearcă să alegi un număr realist, în acord cu ritmul tău propriu. Sigur că îți poți modifica ulterior acest număr dacă simți că nu îl vei putea atinge sau, dimpotrivă, că poți și mai mult!

  Până acum, în 2016 am citit „Viața elfilor”, de Muriel Barbery și „Vipera sugrumată”, de Hervé Bazin (un roman de referință în ziua de astăzi în Franța, pe care îl recomand cu mare drag - sper că voi reveni în curând cu rezumat și comentariu). În categoria cărților pe care plănuiesc să le citesc anul acesta am pus „Animalul inimii”, roman al autoarei de Nobel Herta Müller, „Castelul”, de Franz Kafka, „Visează androizii la oi electrice”, roman SF de Philip K. Dick și „Floarea întunecată”, a lui John Galsworthy, de asemenea laureat al premiului Nobel.

No comments:

Post a Comment